Thursday, 3 May 2018

Istiqamah




"Istiqamah merupakan daya kekuatan yang diperlukan sepanjang hayat manusia dalam melaksanakan tuntutan Islam, mulai daripada amalan hati, amalan lisan dan anggota tubuh badan"

Nak pakai #serrose pun kena istiqamah juga. Kena ada kekuatan utk pakai berterusan. If after 1 botol belum nampak kesan, janganlah putus asa. Ingat, SERROSE adalah produk yg certified organic. Biasanya produk organik ni kesannya lambat, tapi Insya Allah memuaskan. 

Sharing pic MUA Anne Nita after 6-8 botol SERROSE


whatsapp Maz 019-5541106 or click http://www.wasap.my/0195541106

Friday, 16 March 2018

Rasa nak tumbuk orang

          Adoi sumpah rasa nak tumbuk orang je hari ni. Tolonglah wei jangan menyusahkan orang lain boleh tak. Tolong lah buat keje betul-betul. Orang lain tak kan nak tolong buat part kau

          Sis geram sangat2 ni. Macam la x biasa kalau minta senarai nama pelajar untuk apa2 program kena bagi nama penuh/ic/matrik number. Boleh pulak lah dua ketul ni :

1. screen shot je nama kat pc
2. whatsapp nama je takde nama bapak ic semua

          Kan dan bgtau nak buat surat pengecualian. So bagi lah semua info. Xkan kau yang jaga budak2 kelas kau aku pulak kena cari semua info tu? Takde common sense ke? Tolonglah saya pun ada keje lain juga ni. Padahal dah minta awal lagi. Dah tau nak cuti kenapa x buat awal2. Huhuhu...Geram sungguh rasa

          Ni memang aku hantar je sekali nama PA kelas biar boss tahu korang x buat keje



          

Friday, 2 March 2018

Keterjebakan terkini - Smiggle

          Orang lain dah x pandang, but sis baru lah kenal benda ni. Kesian kan. Maklumlah sejak umur dah dekat2 40 ni mana tau sangat trending2 ni. Kak Long Sofia lah ni tanya mama "mama, mama tau tak Smiggle? Mama ingat dia tanya pasal dia ni...



Smeagol gak ni


          Rupanya pasal Smiggle alat tulis. Aduih mana lah mama tau sayang weh. Gigih la layan dia google jap. Oh. Ok bila tengok pics Smiggle (bukan Pak Cik Smeagol) sumpah sis jatuh hati.

Butik di Sunway Pyramid. Credit pic to http://mamailahfazilah.blogspot.my

Butik di Trafford Centre

          Meleleh ayaq liuq sis tengok warna-warna ni. So apa lagi mulalah pencarian ps Smiggle di ig2, then ter"google" website Smiggle. Kebetulan pulak ada sale 50% utk certain items. Bila sis compare dengan harga ps, memang jauh lebih murah walaupun termasuk postage dia. So sis pakat dengan adik and sorang lagi kawan utk combine purchase & shipping 

1st purchase


          Purse tu masa beli RM99 kat ig tapi beli dalam RM50 je lepas convert duit Malaysia. Bekas air  & pencil case tu x ingat berapa. Pencil case tu cikgu Maznita punya beli kat gegirl dia. Berpeluh juga la beli tapi sebab nak rasa kan. Suka kenmain budak-budak tu dapat present from mama. Then mama sound "Tahun ni takde birthday present dah kayh"

          Sebulan lepas tu, gatal mata plak nak masuk website dia https://www.smiggle.com.au. Deng...sale hardtop pencil case plak. Apa lagi...

2nd purchased. Separuh ni mama punya

Muka yang happy lepas dapat sorang satu set ni

          Actually harga dia lebih kurang je kalau walk in butik, cuma in my case, susah nak ke butik. So kalau guna ps harga dia plus postage mahal lah sikit dlm RM4-5 ringgit. Kalau nak beli banyak2 oklah kat website dia. Beli barang yang sale. And sale dia lain-lain so kena rajin usya. Since postage mahal, combine je shipping ngan kengkawan so taklah terasa sangat.

          Pasni target bag sekolah sorang satu je, then cukuplah kot. Koser sis nak banyak2 perabis duit. Special occasion macam birthday budak-budak ni or dapat result exam baik oklah kot nak belikan diaorang. Yang sebenarnya takut budak-budak ni terhilangkan je. Nanges wei...



Thursday, 8 February 2018

5 PERKARA TOKYO ORGANIC ROSE SERUM TAWARKAN KEPADA KULIT ANDA


Credit to http://tokyoorganic.blogspot.my/


5 Perkara Tokyo Organic Rose Serum Tawarkan Kepada Kulit Anda

1. Terhasil dari proses R&D (kajian makmal) di Jepun


Tokyo Organic Rose Serum bukan bukan produk timbang-kilo bahkan bukan calang-calang produk, kerana ianya menjalani R&D (ujian pembangunan makmal & klinikal) di Jepun.

Umum mengetahui, Jepun mengamalkan standard piawaian yang amat ketat. Jadi, Tokyo Organic Rose Serum telah melepasi piawaian ini menyatakan sesuatu dengan kualitinya.



Founder Tokyo Organic Rose Serum bersama Team R&D dan Director


2. Dihasilkan dengan menggunakan teknologi Jepun yang terkini dan memegang sijil pengiktirafan dari kerajaan Jepun

Kilang yang menghasilkan Tokyo Organic Rose Serum memperoleh standard piawaian ISO9001 dan ISO2008. Ianya juga mendapat kelulusan S-JQA dan S-JQA Mark iaitu standard piawaian yang ketat dari segi menghasilkan produk yang tinggi kualiti di Jepun yang menggunakan teknologi terkini.




3. Berunsurkan natural dan organik

Selain menggunakan bahan-bahan yang berkualiti, Tokyo Organic Rose Serum juga menggunakan bahan-bahan natural, dan 5 daripada bahan tersebut disahkan organik oleh badan bertauliah di 3 buah negara iaitu Ecocert (Perancis), IMO (Switzerland) & OTCO (Amerika Syarikat).

Menarik bukan?



Sijil Pengiktirafan Organik Produk Tokyo Organic Rose Serum


4. Mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia & mempunyai Material Safety Datasheet (MSDS)

Tokyo Organic Rose Serum telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT170705477K). Selain itu, Tokyo Organic Rose Serum juga mempunyai Material Safety Datasheet (MSDS) yang disahkan oleh pasukan penyelidik dan kajian (R&D team) bahawa ianya selamat dan tidak mengandungi sebarang bahan berbahaya.


5. Tokyo Organic Rose Serum ini tidak mengandungi bahan berikut

Aluminium
Animal Testing
Animal By Products
Animal Cruelty
Benzaliconium Chloride
BHA, BHT
Butoxyethanol
Ceteareth Glycol
Coal Tar
Cocoamide Deal
Dairy
Diazolidinyl Urea
Dibutyl Phthalate
Dmdm Hydantoin
Ethanolamines
Formaldehyde
Hydroquinone
Imidazolidinyl Urea
Lanolin
Lead
Mercury
Methyl Cellosolve
Methylisothiazolinone
Mineral Oil
Nano-particles
Oxybenzone
Parabens
Petrols
Phthalates
Propylene Glycol
Polyethylene Glycol
Quarternium-15
Resornicol
Sodium Laurel Sulfate
Silicone
Sulfates
Sulfites
Synthethic Colorings
Talc
Toluene
Triclosan
Trichocarbon
Triethanolamine

Ini hanya sebahagian sahaja senarai bahan berbahaya yang tidak terdapat dalam Tokyo Organic Rose Serum. Kami boleh senaraikan lebih lagi, tetapi senarai bahan berbahaya akan terus bertambah dan bertambah dan bertambah..

Tokyo Organic Rose Serum adalah produk yang benar-benar selamat, dan ianya dijamin tidak mengandungi sebarang toksik berbahaya.

Jadi, apa kata anda sebagai pengguna? Jadilah pengguna yang bijak..

Hubungi Maz 019-5541106 or click http://mazlinamr.wasap.my !


Wednesday, 7 February 2018

PROMO MILK BOOSTER COOKIES 12 OUNCES FOR CNY (WHILE STOCK LAST)



KINI DILANCARKAN PROMO “DUNG DUNG CAW”, SPECIAL UNTUK MOMMIES.

DISCOUNT SEHINGGA RM45! 

Tak sangka! Tak pernah dalam sejarah, dapat discount murah mcm ni. Betul! Sis takkan dapat dah promo mcm ni lepas ni. Ni last! 

5 sebab ape yg best sgt promo ni smpai “terlajak pecah poket”??

1. Takkan dapat dah discount hingga RM45!
2. Dapat FREE “High Grade Silicone Pump” bernilai RM45!
3. Heaven untuk breastfeeding/pregnant mommies sbb “Basic Breastfeeding Kit” dpt discount kaw kaw!
4. Yang tgh pregnant jgn tunggu nk beranak, sbb promo ni takkan ade dah.
5. Jangan tunggu smpai supply susu “merudum” baru nak cari milkbooster. Beli skrg masa tgh murah.

==================
PRODUK ADE DLM PROMO NI?
==================

1. MILKBOOSTER COOKIES
Terbukti kesan sepantas 5 jam dan buat susu lagi pekat. Baby lagi cepat kenyang.

Dibuat dari bahan organic seperti Oats, Flaxseeds, Habbatus Saudha, Minyak kelapa dara. Tambah zat dalam susu badan sis.

3. HIGH GRADE “SILICONE BREASTPUMP”
Pump yg plg mudah digunakan tanpa guna sebarang batery dan wireless. Design corak floral yg cantik.Ketahanan plastic sehingga 2 tahun, juga BPA free dan food grade.

============
TESTIMONY
============
Milkbooster
“Semalam saya dapat 2 3 titik je masa pump, harini, lepas makan biskut Twelve Ounces , saya berjaya perah 8 oz sekali gus!” Puan Maria, Shah Alam

Breastfeeding Silicone Pump
“Suction kuat, sekarang pump lembut je, dah tak sakit mcm dulu. Senang nak kendali pula tu.” Puan Alya, Kuantan Pahang

Amaran: Free gift “Silicone pump” sgt terhad! Stok sgt limited. Order cepat sebelum stok habis ya!

Tamat promo ni anda takkan dapat harga ni kat mana-mana dah lepas ni. LAST!

pm/WhatsApp 019-5541106
pm/WhatsApp 019-5541106
pm/WhatsApp 019-5541106