Friday, 5 July 2019

Baby Carrier Rental Promotion


Little Damia SSC Rental Services dah mula open booking baby carrier untuk promosi Aidiladha + Cuti Sekolah ya

Promo Sewa 2 minggu FREE 1 minggu ya BOOK sekarang sebelum slot penuh 😊. Pelbagai saiz baby carrier daripada newborn to preschool available.

Minimum booking fees RM50 sahaja. Baki boleh dijelaskan sebelum baby carrier di pos kan pada anda. Kami akan pos baby carrier pada 26/07. Anda akan pos balik baby carrier pada kami pada 19/08

Pelbagai saiz baby carrier daripada newborn to preschool available.

Untuk maklumat lanjut click http://mazlinamr.wasap.my or whatsssap 019-5541106

Saturday, 18 May 2019

Syirik dengan essential oil

          Amboi tajuk... Mengundang betul kan. Ok sebagai pengguna essential oil, saya geram la bila tengok overclaim and penggunaan yang tak selamat. Lagi satu saya tak suka bila dah ada unsur2 syirik dalam percaya kepada essential oil tu

          Lately kalau kita tengok dah jadi macam trend, nak interview pakai essential oil untuk good luck, kalau nasib malang pakai essential oil untuk buang dark energy, nak business pakai essential oil untuk dapat untung. Amboi. So apa beza essential oil dengan tangkal kalau macam tu?

          Kisahnya semalam saya dirundung kesedihan yang amat dan saya rasa saya seorang yang malang. Then saya up staus dia facebook

"Apalah malang nasib aku ni"

          Ada lah yang komen sabar, hugs, kisses but satu komen suruh pakai essential oil. Katanya untuk buang dark energy. Hurm... I was like seriously? Bila saya tanya kenapa dan bagaimana ia bekerja, kawan saya tu reply macam sentap

          Saya ni tak lah baik sangat. But as a muslim, saya percaya benda2 ni kita kena jaga. Jangan salah percaya. Dark energy tu, saya percaya ada tapi bukanlah simply pakai essential oil kita boleh buang begitu. Secara logik macam mana essential oil nak buang dark energy?

          Ada orang kata bau wangi hantu tak suka... Oh kalau cam tu pakai je lah apa2 yang wangi buat apa beli essential oil mahal2. Adeh...Tak pernah nampak pengamal perubatan islam guna essential oil je untuk berubat. Kalau ada pun minyak atau air itu pun dah disalurkan ayat2 suci Al-Quran. Diaorg tak bagi kosong je nah amik guna...

          Ada orang bila nak interview ke atau nak grab projek apa2 pakai essential oil untuk good luck. Apa ni? Yang sedih muslim lagi. Nak pakai essential oil untuk emosi kita yes betul. Ada essential oil yang bau dia akan mempengaruhi kita punya mood jadi happy, tenang, fokus, yakin, so pakai je lah untuk ambil mood. Jangan claim untuk good luck

          Saya percaya essential oil hanya bekerja dengan dua cara :
1. emosi bila guna secara diffuse/inhale
2. membantu untuk melegakan bila guna secara topical

          Yang claim for good luck, dark energy and so on pada saya mengarut sangat. Tak kisah lah brand mana kita guna. Jangan sampai taksub sampai dah ke arah syirik.

          Done bebel. Sapa ss atau membawang sis sumpah jadi essential oil set...

Wednesday, 15 May 2019

Preloved Bokitta FOR SALE

Combo A RM500 all in  SOLD
Majestic Chic
Hindi Chic
Arabesque VM (batch ni outer kecil. bukan defect)

Combo B RM360 all in SOLD
Rossita VM
Chauk VM
Sweet Garden VM

Combo C RM290 all in
Crystal Lite VM (ada defect minor pull. x ketara)
Rose Obession VM
IR 2.0 VM

- No fussy buyer
- If you need my action pic, please browse my ig @mazthebokittalover
- Prefer FAST and FULL PAYMENT

Thanks for looking

pm/wa 0195541106 or http://mazlinamr.wasap.my


Combo A RM500

Combo B RM360

Combo C RM290


Tuesday, 7 May 2019

Baby Carrier Rental SCHOOL HOLIDAY + AIDILFITRI PROMO 2019 IS BACK


          Now you can enjoy our promo. For 2 weeks rental period, you will get FREE 1 week (only for booking between 28/04/19- 23/05/19) (tnc applies). Booking must be made with min RM100 and all payment must be cleared before or by 23/05/19

          1st come 1st served basis. pm/sms/whatssap Maz 0195541106 or click http://mazlinamr.wasap.my for futher inquiries



Baby Carrier Rental/ Sewa Baby Carrier



Traveling? Not ready to commit? Need an extra carrier?

Little Damia SSC Rental Services lets you rent baby slings and baby carriers to try them with your real baby in your real life — risk free!

pm/wa 019-5541106 or click http://mazlinamr.wassap.my

Tuesday, 23 April 2019

BOKITTA Store- ALAMANDA Shopping Center


Image may contain: 1 person, smiling, standing
Datin Ayu Roslan, Managing Partner at Bokitta Alamanda
Image may contain: 1 person, smiling, standing
Aniza Shahadan, Managing Partner at Bokitta Alamanda

         Pada 09/04 yang lepas sis dapat jemputan ke Bokitta Alamanda Grand Opening. Alhamdulillah. Thank you Kak Ayu and Aniza yang sudi jemput sis.

          So dalam kekalutan sebab tengah marking assessment, sempat lagi sis minta cuti untuk hadir event ni. Hahaha of coz la once in a lifetime kot nak jumpa Nadra Absi, Bokitta International Marketing Manage. Nasib Tuan Ihsan izinkan dengan syarat baby kecik kena settlekan. Baik. So pakat dengan pengasuh ambil lambat sikit

          With my Bokitta partner in crime kat office, kami pun ke bergerak ke Alamanda dari Tanjong Malim. 
Admin All About Hijab Akmar, Alyna & Me with Nadra

Members of All About Hijab with Nadra

Me...Student je make up ni. Lawa mekap dia kan



With Nadra











Pic candid ke apa ni

Bokitta Alamanda. Yay pasni senang nak shopping
          So butik ni kat deret Pandora, Coach tu. Kalau tak salah dulu Al-Ihsan kot. Tahniah Kak Ayu & Aniza. Lawa sangat diaorang ni
          Happy sangat dapat jumpa kawan- kawan yang dok jumpa kat fb je. Dan berbaloi ambil cuti dapat jumpa beautiful Nadra. Ayat beliau yang paling best "You Maz? I know you". Nampak sangat kaki selfie pastu tag Bokitta je kan. 
          Ok so sapa-sapa dekat Alamanda silalah berkunjung ke sini ya. 

Tuesday, 2 April 2019

Lucky Me - I won Complete KidSafe Set from Plant Therapy

Alhamdulillah....


          Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Ya Allah seronok sangat hari ni sebab semalam hadiah saya dah sampai. Hadiah apa ya? Hahaha... Jom

          Last month Plant Therapy ada buat lucky draw dalam bentuk scratch card. So setiap pembelian Lucky or Luckier synergy blend (seasonal blend) akan dapat satu scratch di mana dalam card ni semua orang akan dapat satu gift/card. Samada diskaun, voucher or mana2 set essential oil. So saya pun beli la bundle Lucky + Luckier ni dan dapat 3 scratch card


Shamrock  Bundle

         So...Bila dapat je benda 1st of coz la nak gores dan menang kan. Hahaha...So terus je buka package tu and ambil kad. Kad pertama tu saya dapat diskaun 10%. I was like...ok...Pastu amik la kad yang ke-2 tu scratch. Still nampak kepala 1 tu so dah agak mesti diskaun 10% lagi

          Disebabkan frust so saya pun singgahlah minum. Masa ni tak teringat nak bawa kad tu dan sebab frust saya main campak je dalam dashboard. Masa minum tu teringat nak scratch last card tu. Cari-cari tak jumpa kalut la masuk balik kereta punggah dashboard tu. Ok jumpa. Saya pun kembali ke tempat duduk dan mulakan operasi gores dan menang.

          Oh my...scratch je nampak kepala bukan 1 tapi K. Masa ni memang saya dah boleh agak dapat apa sebab saya tau salah satu hadiahnya ialah Kidsafe Complete Set. Laju-laju saya scratch dan tengok memang itulah hadiahnya. Ya Allah saya punya gigil tu lain macam tau. Maklumlah bukan jenis orang yang lucky ni so bila dapat tu rasa macam mimpi

Piala Kemenangan 


KidSafe Complete Set worth 179.95USD

          So apa lagi terus tebus coupon tu. After 13 days which is yesterday, sampailah setnya. Ya Allah best sangat. Ada 20 botol 10ml essential oil semuanya - 10 mL each of A+ Attention, Better Than Kisses, Calming The Child, Germ Destroyer, Grow Ease, Immune Boom, Itch Away, Nighty Night, No More Warts, and Odor Zapper, Shield Me, Silky Soft, Skin Soother, Sneezy Stop, Sniffle Stopper, Sore No More, Sweet Dreams, Sweet Slumber, Tension Tamer, and Tummy All Better



         Alhamdulillah. Kalau nak beli set ni memang tak lah nak beli sebab dah dekat RM800. So memang rasa bertuah sangat dapat ni. Terima kasih Plant Therapy

         If uols nak membawang pasal essential oil can always roger me ya 019-5541106 . Nak kata expert tu idaklah tapi nak share sikit2 tu bolehla

Tuesday, 26 February 2019

FEBRUARY 2019 PROMO TWELVE OUNCES® (26/02 - 02/03)



Double Choc Chunkie - Available

Molases Oats - sold out

Very Very Blast - Available


πŸ’—πŸ’—Discount 10% for 2 packs Milk Booster Cookies and aboveπŸ’—πŸ’—

Price :
1 pack RM38
2 packs RM68.40 (jimat RM7.60)
3 packs RM102.60 (jimat RM11. 40)
4 packs RM136.80 (jimat RM15. 20)

Grab sekarang untuk buat stok sempena Ramadhan nanti 😘


Friday, 15 February 2019

Pre-Diluted Essential Oil (made upon request)

          Alright...Lama kan tak update blog. Lagipun my haters dah move on so tak bestlah takde orang dah nak baca. Kikiki

          Ok sis nak inform mulai today sis ada buat pre-diluted essential oil in roll on of 10ml ya. Sebab koleksi eo dah banyak jadi bolehlah buatkan kalau ada yang nak cuba.

Oils Collection

My lab tempat dilute eo

          Pre-diluted ni maksudnya sis akan diluted essential oil dalam carrier oil (sis guna fractionated coconut oil ya)


Pre-diluted essential oil. Boleh pilih function ya


*Pre - diluted essential oil roll on 10ml*
(diluted with fractionated coconut oil)

Single blend starting RM13 
Synergy blend starting RM15

- 10ml roll on of your choice
- safe dilution 2% —5 % for adult
- safe dilution 1% - 2 % for kids above 2 yo
- diluted in fractionated coconut oil
- brand : Edens Garden & Plant Therapy (both brands are pure oil) Tested by 3rd party and provide GCMS report for each batch

pm/wa 019-5541106 or click mazlinamr.wasap.my 










Tuesday, 27 November 2018

Black Friday yang akan dikenang setiap tahun. Al- Fatihah

          23/11/2018 merupakan tarikh Black Friday yang akan saya ingat sampai bila-bila. Kerana pada hari itu, sahabat saya Kak Ezatul Marini kehilangan arwah suami tercinta, Abang Khaizu kerana kemalangan. Bas Politeknik Sandakan yang dinaiki mereka terbabas dan terbalik. Kejadian tersebut mengorbankan 5 nyawa termasuk arwah Abg Khaizu

          Sejujurnya saya tidaklah mengenali arwah sangat, tetapi saya banyak membaca mengenai arwah apabila Kak Ezat menceritakan tentang arwah suaminya di facebook. Arwah suaminya sangat baik. Betullah orang kata mereka yang baiklah yang akan dijemput Allah dahulu.

          Satu benda yang saya belajar daripada Kak Ezat & Abg Khaizu adalah pengorbanan serta cinta & kasih sayang. Semoga kakak saya tabah dan semoga roh Abg. Khaizu ditempatkan bersama golongan orang-orang beriman dan beramal soleh













Monday, 12 November 2018

PLANNER MAMA 2019


PLANNER MAMA 2019 Khas buat Ibu2 ❤️ / mama / mommy / bonda / mother / mum / mak / amma πŸ€°πŸ€±πŸ§•πŸ‘©‍πŸ’ΌπŸ‘©‍⚖️πŸ‘©‍πŸ«πŸ‘±‍♀️

Planner RINGKAS, PADAT DAN RINGAN, paling praktikal untuk ibu2 menguruskan masa 24jam sehari selama 365 hari setahun!

Content Planner

PLAN SEPANJANG TAHUN (dan seterusnya)
▶️ Calendar 2019 with Public Holiday For Malaysia, Brunei & Singapore.
▶️ Calendar 2020 and 2021
▶️ 365 Days Planning Chart

SUMMARY EVENT TAHUNAN
▶️ My Important Date / Event - business event, organization event, school holiday, family trip etc etc.

DATA PENTING UNTUK KESELAMATAN KELUARGA (jika berlaku kecemasan, mudah dirujuk oleh orang lain)
▶️ Important Address & Contact Number.
▶️ Important Personal Information - contact of husband, father, mother, kids school info, teacher's contact, insurance policy.

MOTIVASI UNTUK LEBIH BERJAYA TAHUN 2019
▶️ Easy Steps To Setting & Achive Your Goals
▶️ My 2019 Goals

DETAIL PLAN BULANAN
▶️ Monthly Quotes - Khas untuk ibu❤️
▶️ 2-page Daily Planner with Tahun Hijrah date.
▶️ 2-page Weekly Plan ( Focus and Goals to achieve, weekly target/ event, to do list, important dates and notes)
▶️ Weekly Mommy’s List
✔️Grocery shopping list divided to dry food/ frozen food/ canned or jarred item/ cleaners/ home item and others.
✔️Family Weekend Plan - 1 weekend 1 family activity plan to keep family together, united with stronger bond.
▶️ Weekly Special Recipe - cook together husband and wife and the whole family sit and taste weekend special menu, how beautiful is that! Even plan simple menu that kids also can help in cooking together.
▶️ Monthly Expenses - mom keep track of family cash flow, or even hubby can fill up this part. This can also educate our children to manage cash wisely by keeping them aware of the family cashflow.
▶️ Breasfeeding / Pumping Log - record when you need it. 1-page table to note the date, time, which breast (Right/Left) and amount in ml (if pump milk). Beneficial for working mom, or if you on travel, away from baby.
▶️ Monthly Blank Pages for Notes / Diary / Sketches
▶️ Monthly Games/ Info / Positive Vibes Zone

PLAN UNTUK BERCUTI, HOST JAMUAN (maybe jamuan raya, or birthday party etc)
▶️Travel Planner (set destination, travel date, companion, place to visit and budget)
▶️ Party Planner (set date and venue, menu, games/activities, decorations, can include budget also)

JOT DOWN IDEAS, BOLEH REFER BILA X DE IDEA NAK MASAK APAπŸ˜…
▶️ Breakfast, Lunch, Dinner Ideas

FOR MUSLIM MOTHERS,
▶️ 2-page checklist surah for Hafaz Quran
▶️ 2-page info regarding Puasa Sunat, Makruh & Haram.

JOM MASAK MAKANAN YANG LEBIH SIHAT UNTUK KELUARGA
▶️ Healthy Menu list. Create a menu list that can be refer anytime.
▶️ Clean Eating Tips

JADI IBU DAN ISTERI YANG HEALTH CONCIOUS DENGAN PLAN YANG TERATUR
▶️Weight Loss Challenge. Target weight loss, record monthly achievement.
▶️ 30 Days Workout Challenge - follow the tips daily, see the result 🀸‍♀️
▶️ Healthy Activities To Do DAILY

TARGET UNTUK SIMPAN - DAN REALISASIKAN
▶️ Saving Challenge

SELALU LUPA PERIOD/ PERIOD TAK TERATUR? KEEP A RECORD
▶️ Period Tracker

ACKNOWLEDGE PENCAPAIAN DAN AIM FOR BETTER PADA TAHUN2 AKAN DATANG
▶️ 2019 Achievement List


Berminat untuk pre-order ? ETA 16/11/2018

Baby Carrier Rental Promotion

Little Damia SSC Rental Services dah mula open booking baby carrier untuk promosi Aidiladha + Cuti Sekolah ya Promo Sewa 2 minggu F...